Anke Jeucken

LIO

anke.jeucken AT eenbes DOT nl

Mijn naam is Anke Jeucken. Ik zit in het laatste jaar van de Pabo op Hogeschool de Kempel.

Ik heb altijd al een passie gehad voor het lesgeven en het omgaan met kinderen. Hier ben ik op 14-jarige leeftijd mee begonnen door het geven van atletiektrainingen aan 7 en 8-jarigen. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan tot aan mijn examens. Na het behalen van mijn Havo diploma ben ik direct naar de Pabo gegaan.

Het leuke aan lesgeven vind ik wanneer kinderen aan het eind van de les nét iets meer kunnen dan dat ze verwacht hadden. Ik vind het belangrijk dat kinderen alles er uit halen wat er in zit. Hier heb ik als leerkracht de taak om het kind te motiveren en te coachen. Wanneer de kinderen trots zijn op zichzelf, dan ben ik tevreden.

Ik bedenk graag werkvormen om het onderwijs te vernieuwen en de lessen uitdagender te maken. Ook vind ik het van groot belang dat ieder kind lekker in zijn of haar vel zit en met plezier naar school gaat. Om dit te verwezenlijken vind ik het belangrijk om met de kinderen een open sfeer in de groep te creëren waarbij iedereen met respect met elkaar omgaat. Zo kan ieder kind op zijn of haar eigen tempo zichzelf ontwikkelen en kwaliteiten ontdekken.