Anne Scheepers

Leerkracht groep 4b

anne.scheepers AT eenbes DOT nl

Na een kleine omweg tóch het onderwijs in gegaan. Eigenlijk wist ik het van jongs af aan al: ik wil juf worden. Na eerst de opleiding HRM afgerond te hebben, toch besloten om die droom om juf te worden, waar te maken.

Vanaf dit schooljaar start ik dan ook als zij-instromer in groep 4b op de St Jozef, samen met juf Lonneke. Daarnaast studeer ik nog in deeltijd de pabo aan Hogeschool de Kempel. Ik heb enorm veel zin om de kinderen nieuwe dingen te leren en ze te zien groeien als persoon. Ik hoop ze vertrouwen te geven in wat ze doen door ze succeservaringen te bieden, maar ook doordat ze in zien dat fouten maken mag. Zo kunnen alle kinderen zich verder ontwikkelen, want zonder fouten kun je niet leren.

Ik vind het belangrijk om een goede sfeer te hebben in de klas, waar altijd tijd en ruimte is voor een lolletje. Zo voelt elk kind zich veilig en komt elk kind met veel plezier het klaslokaal binnen. Elk kind verdiend het om huppelend naar school te komen en fluitend naar huis te gaan. En ik zal er alles aan proberen te doen om dat werkelijkheid te laten worden.