Anneke Meeuwesen

Leerkracht groep 8a

anneke.meeuwesen AT eenbes DOT nl

Er is nog geen dag geweest dat ik met tegenzin naar mijn werk ben gegaan. De lachende en verwachtingsvolle gezichten van de kinderen – daar draait het om. Alle kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen leren. Het is aan ons ze het juiste aanbod te geven, te begeleiden en enthousiast te houden!  

  

Ik werk sinds 2003 op deze school.  Na bij de kleuters te zijn afgestudeerd heb ik eerst 6 jaar bij de kleuters gewerkt. Daarna een aantal jaar in groep 3, combinatieklassen 4/5 en 5/6 en groep 5. Dit jaar werk voor het tweede jaar in groep 8A. Nu sta ik 4 dagen voor de groep (maandag t/m donderdag). Al jaren draai ik samen de groep met Vera. 

 

Met 2 collega's heb ik de opleiding tot coach/facilitator Diferenci afgerond. Dit schooljaar gaan we de opleiding trainer/facilitator Diferenci volgen om in de toekomst teams van de Eenbes te kunnen trainen in Diferenci (vanuit de theorie van Human Dynamics). Human Dynamics geeft inzicht in de onderliggende patronen die het menselijk gedrag aansturen en is hierdoor tegelijkertijd een handreiking om naar gedrag, communicatie en samenwerking te kijken. Teams leren elkaar beter kennen en kunnen beter gebruik maken van elkaars talenten en verschillen.

 

Deze afwisseling van taken houdt het werk voor mij spannend en uitdagend. 

Naar overzicht