Anneke Meeuwesen

Leerkracht groep 8a
en ondersteuningsgroep, kartrekker leidende coalitie

anneke.meeuwesen AT eenbes DOT nl

Er is nog geen dag geweest dat ik met tegenzin naar mijn werk ben gegaan. De lachende en verwachtingsvolle gezichten van de kinderen – daar draait het om. Alle kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen leren. Het is aan ons ze het juiste aanbod te geven, te begeleiden en enthousiast te houden!  

  

Ik werk sinds 2003 op deze school.  Na bij de kleuters te zijn afgestudeerd heb ik eerst 6 jaar bij de kleuters gewerkt. Daarna een aantal jaar in groep 3, combinatieklassen 4/5 en 5/6 en groep 5. Dit jaar werk ik 2 dagen (maandag en dinsdag) in groep 8A. Al jaren draai ik samen de groep met Vera. 

Op woensdag ben ik kartrekker van de Leidende Coalitie voor de kern Geldrop-Mierlo; van elke Eenbesschool in Geldrop en Mierlo zit 1 afgevaardigde in de Leidende Coalitie. Samen zetten we projecten op om de basisondersteuning van leerkrachten te verbreden en werken we met de verschillende scholen meer samen om gebruik te maken van elkaars talenten. 

Op vrijdag ben ik werkzaam als leerkracht in de ondersteuningsgroep. Hierin begeleid ik in kleine groepjes kinderen buiten de klas die op een bepaald vlak extra ondersteuning nodig hebben. 

De afwisseling van taken houdt het voor mij spannend en uitdagend. 

Naar overzicht