Ingrid Gerrits

Leerkracht groep 1-2c

ingrid.gerrits AT eenbes DOT nl

Vanaf 1983 ben ik groepsleerkracht op Eenbes-scholen in Nuenen. In die tijd heb ik hoofdzakelijk kleutergroepen gehad, maar ook enkele jaren groep 4 en de combinatie groep 2-3.

Sinds Januari 2021 ben ik begonnen op de St Jozefschool met het opstarten van de instroomgroep. Wat een enorm leuke ervaring was dat! Het was lang geleden dat ik instroomkinderen of zelfs groep 1 kinderen in de klas had. Het is prachtig om te zien hoe 4 jarigen de basisschool in komen en in korte tijd de structuren in de klas en op school leerden kennen. Ik heb ervan genoten!

Vanaf september 2021 mag op maandag (om de week) en donderdag en vrijdag groep 1-2C gaan begeleiden. Daar heb ik heel veel zin in! Het enthousiasme en de spontaniteit van kleuters is elke keer weer genieten.

Als leerkracht streef ik ernaar kinderen zich te laten ontwikkelen op hun eigen manier, ieder met zijn eigen persoonlijkheid en specifieke kenmerken. Daarbij werk ik aan een veilige en prettige omgeving die kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontplooien.