Lesley Taal

Leerkracht groep 4a

lesley.vandekerkhof AT eenbes DOT nl

Hallo, ik ben Lesley Taal van de Kerkhof. Ik woon in Mierlo en ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Vroeger wist ik al dat ik graag leerkracht in het basisonderwijs wilde worden. In 2005 ben ik geslaagd voor de Pabo en sindsdien werk ik met veel plezier voor de Eenbes.

Ik werk hier nu sinds 2019 en heb het enorm naar mijn zin.

Ik heb voor deze school gekozen omdat het werken met Prettig omgaan met elkaar/sociaal sterke groep me enorm aansprak. Voor mij is het allerbelangrijkst hoe een kind in zijn/haar vel zit.

Tijdens de sociokring en met behulp van een OK thermometer houden we het welzijn van de kinderen goed in de gaten. Als een kind lekker in zijn/haar vel zit, zal leren (een stuk) gemakkelijker zijn!

Ook het coöperatieve werken, het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen en de training Rots en Water (die ik mag gaan volgen) vind ik interessant.

Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe schooljaar!

Dit schooljaar werk ik, samen met Rachel, in groep 4A. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag.

In groep 4 wordt er veel van de kinderen gevraagd: veel nieuwe lesstof (onder andere: taal, rekenen en spelling) en bijvoorbeeld het schrijven in schriftjes. Ik zal mijn uiterste best doen om de kinderen hier zo goed mogelijk in te begeleiden en mee te helpen!