Rian Rosmulder

Leerkracht groep 5b
Onderwijsinnovator, MR-lid

rian.rosmulder AT eenbes DOT nl

Ik draai inmiddels alweer een aantal jaren mee op deze fantastische school. Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren lesgegeven aan groep 1-2. Ik ben iemand die zichzelf wil blijven ontwikkelen en de stap naar groep 5 past hier helemaal in. Ik werk nu vol enthousiasme met een oudere doelgroep die ook nog verwonderd zijn om kleine dingen. Ik vind het leuk om te werken met methodes als STAAL en Faqta. Ook wil ik het doelgericht werken, circuit, coöperatief en bewegend leren, wat ik in groep 1-2 veel gebruikte, meenemen in mijn onderwijs aan groep 5.

Ik vind het erg belangrijk om kinderen positief te benaderen en er samen met de kinderen voor te zorgen dat er een fijne sfeer is in de klas. Zelfstandigheid en elkaar helpen heb ik hoog in het vaandel staan. Alleen dan komen kinderen huppelend naar school, voelen ze zich thuis, leren ze van en met elkaar, ontdekken ze nieuwe dingen en gaan ze fluitend naar huis. Ik kan enorm genieten als kinderen het naar hun zin hebben of trots ontdekken dat ze iets geleerd hebben.

Naast het lesgeven mag ik mijn steentje bijdragen aan de voortgang van het nieuwe koersplan van Eenbes Basisonderwijs. Ik ben één van de leden uit het programmateam "Maatwerk".  Op deze manier kan ik mijn talenten, die ik een aantal jaren geleden tijdens de Master Leren en Innoveren (MLI) heb opgedaan, benutten en verbreden. Het is een heel nieuw traject en ik ben benieuwd waar het ons als programmateam, ons als Eenbes en mezelf gaat brengen.