Susan van Hal

Leerkracht groep 8b
Ondersteuningsgroep

susan.vanhal AT eenbes DOT nl

Sinds oktober 2017 werk ik op de St Jozefschool. Daarvoor heb ik 16 jaar met veel plezier gewerkt op een school voor speciaal onderwijs in Eindhoven. Ik was toe aan een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging en daarom … de overstap naar onze school. Daar heb ik tot op de dag van vandaag absoluut geen spijt van!

Ik werk nu dus inmiddels ruim 19 jaar in het onderwijs. In al die jaren heb ik veel geleerd en me volop ontwikkeld. 19 Jaar geleden ben ik begonnen als onderwijsassistente. In 2006 heb ik de opleiding leraarondersteuner afgerond. In deze functie heb ik de nodige ervaring opgedaan en regelmatig voor de klas gestaan.

Op de St Jozefschool heb ik de afgelopen jaren deels voor de klas gestaan en deels in de ondersteuningsgroep gewerkt. In de ondersteuningsgroep begeleid ik kleine groepjes of individuele leerlingen met uiteenlopende hulpvragen.

In januari 2020 begonnen aan een EVC traject. Dit traject heb ik inmiddels afgerond. Middels dit traject heb ik mijn ervaring omgezet in certificaten en hoop ik op korte termijn eindelijk na al die jaren mijn officiële pabo diploma op zak te hebben. Dat voelt voor mij, na jaren hard werken, als de kers op de taart!

In de klas vind ik sfeer een heel belangrijk onderdeel. Ik vind het belangrijk dat kinderen gezien worden en zich veilig voelen. Ik ben ervan overtuigd dat elk kind uniek is en talent heeft. Ik vind het belangrijk om me te focussen op mogelijkheden en niet op onmogelijkheden. Het is belangrijk dat kinderen weten wat hun mogelijkheden zijn, daar trots op durven zijn en zo kunnen stralen!

Dit schooljaar sta ik 2 dagen (woensdag en donderdag) als leerkracht in groep 8b en werk ik 1 dag (dinsdag) per week in de ondersteuningsgroep. Ik heb er ontzettend veel zin in!