Yvonne Saasen

Leerkracht groep 3c
Onderwijsinnovator, MR-lid

yvonne.saasen AT eenbes DOT nl

Ik ben Yvonne Saasen, 33 jaar oud en mama van vier kinderen. Op maandag en dinsdag ben ik werkzaam in groep 3C.

Voor mij is het werken in groep 3 echt een feestje. Wat een hoogtepunt als ze rond de kerst ‘ineens’ allemaal kunnen lezen! Dat lezen gaat natuurlijk niet vanzelf en vraag veel oefening en herhaling. De laatste jaren proberen we deze oefening en herhaling op verschillende manieren aan te bieden. Naast het werken in werkboekjes, oefenen we ook in circuits of leren we tijdens het spelen & bewegen. Samen ontdekken, dat maakt het leren in groep 3 zo ontzettend leuk.

Het onderhouden van goede contacten met ouders/opvoeders vind ik ook erg belangrijk. Door gesprekken met ouders weet ik wat er bij de kinderen speelt. Andersom weten ook de ouders waar hun kind op school mee bezig is. Deze afstemming zorgt ervoor dat de kinderen lekker in hun vel zitten en beter tot leren komen.

Samen met de leerlingen, ouders en mijn collega’s gaan we er ook komend schooljaar weer een topjaar van maken.